woensdag 20 februari 2013

Een boek vol pracht verhalen en ideeën


Met zijn allen zijn we een project gestart: Handen Ineen. We gaan met dit project de regie weer aan de klant teruggeven. En we zorgen er voor dat medewerkers samen met de cliënt de vrijheid hebt om dit waar te maken. Zonder de knellende bureaucratie van indicaties. We willen zorg leveren die past bij wat de cliënt wil; die aanvullend is op wat de cliënt zelf kan of al met familie, vrienden of binnen de wijk geregeld heeft; zorg die er anders uit kan zien dat alles wat we al deden. Al met al: we doen in ons denken en handelen een stap terug.

Maar als we iets nieuws doen, dan vergeten we zo snel dat het nieuw is. Dan wordt dat al weer heel snel de werkelijkheid waardoor we ook vergeten wat we al bereikt hebben.



Daarom gaan we opschrijven wat we veranderen, wat we bereiken en wat we nog graag willen.

Elk team krijgt een boek. Een boek dat vol komt te staan met alle nieuwe ervaringen en ideeën.
Elke keer als een medewerker – dank zij de nieuwe werkwijze van Handen Ineen – op een andere wijze ondersteuning heeft geregeld; als iemand samen met de cliënt een mooi succes heeft behaalt, dan wordt dit in het teamboek opgeschreven.

Maar ook elke keer dat als iemand een idee heeft wat ingevoerd of uitgewerkt kan worden, kan het in het boek genoteerd worden.

In elke vergadering van de zorgteams komt het boek aan de orde. Op die manier kunnen we zien wat er veranderd of wat we moeten aanpakken om Handen Ineen met zijn allen tot een heel mooi groot succes te maken.

Aan het eind van het project houden we dan ook nog een pracht herinnering over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten