maandag 16 december 2013

Iedereen een sfeervol huis met Kerst



Het wijkleerbedrijf van Handen Ineen zet zich dit jaar in voor een sfeervolle kerst voor iedereen in Leeuwarden West.

Kerst is een feest van warmte en van sfeer. Het komt echter geregeld voor dat ouderen het niet meer opbrengen om de boom op te tuigen of om de versiering op te hangen. Soms is het te veel werk; soms durft men de keukentrap niet meer op; en soms ziet men tegen het opruimen in januari op.

Om deze ouderen toch te laten genieten van hun eigen vertrouwde kerstsfeer organiseert het Wijkleerbedrijf van “Handen Ineen” de actie “iedereen een sfeervol huis met kerst”.

“Een telefoontje of Email is genoeg en wij komen om met u en met uw eigen spullen een sfeervol huis te creĆ«ren. Gewoon op de manier zoals u dat altijd graag zelf verzorgde” , aldus Ingrid Hoekstra, als buurtvrouw betrokken bij het wijkleerbedrijf. “Begin januari komen we weer keurig alles opruimen. Zelfs de dennennaalden vegen we op!”.

Binnen het wijkleerbedrijf volgen acht studenten de opleiding tot helpende in de zorg. Zij ondersteunen met name ouderen met een klein of breekbaar sociaal netwerk. Soms door samen de hond uit te laten, soms door even een stukje samen schoon te maken, soms door samen de krant door te nemen en soms met alleen maar met een luisterend oor, maar altijd door naast de ander te staan.

Er zijn geen kosten of een eigen bijdrage aan de actie verbonden.


Wilt u gebruik maken of meer informatie over deze actie? Bel Henriette Wiersma: 06-83559366 of Ingrid Hoekstra -  06-10048114 of mail naar wijkleerbedrijf@handen-ineen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten